Schüco lanceert FACID textielgevel op de Belgische markt

Schüco lanceert FACID textielgevel op de Belgische markt

Aluminium raam- en deurenproducent Schüco lanceert met de FACID textielgevel een nieuwe innovatie op de Belgische markt. Zoals we van Schüco gewoon zijn, is het niet zomaar een eenvoudige textielgevel. Hij beschermt het gebouw tegen klimatologische omstandigheden, maar kan tegelijk ook als flexibel designelement worden ingezet. Zo kan de buitenkant van een gebouw dankzij digitale prints eenvoudig een andere look krijgen, terwijl er geen fundamentele aanpassingen worden gemaakt aan het gebouw zelf. Tezelfdertijd draagt FACID bij aan het energiezuinig maken van gebouwen. Denk daarbij aan zonwering, windwering en het beperken van opwarmen en afkoelen van de gevel.

Onbeperkte ontwerpvrijheid

Met een bijna onbeperkte ontwerpvrijheid, een hoge mate van flexibiliteit en de gekende Schüco-kwaliteit, bewaart FACID maximaal het zicht van binnen naar buiten én beschermt het optimaal tegen zon en regen. Het textiel kan uit verschillende materialen worden gemaakt, zoals PVC of glasvezel, afhankelijk van de functionele eisen. Ook de maaswijdte en materiaaldikte kan worden aangepast, bijvoorbeeld aan de ventilatievereisten voor parkeergarages. Bovendien is het een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem, met een snelle en eenvoudige montage en demontage.

Gevel als communicatietool

De FACID is in verschillende kleuren beschikbaar. Er kunnen bovendien ook digitale prints op worden gemaakt, zelfs met 3D-vormen, zodat het een echte communicatietool kan worden.

“Zowel het design als de erop aangebrachte communicatie kunnen snel en flexibel gewijzigd worden, zonder dat het gebouw zelf erdoor wordt beïnvloed. FACID is dus heel efficiënt aan te passen aan gewijzigde omstandigheden of vereisten. In de huidige tijd van circulair bouwen, draagt dit bij aan de levenscyclus van het gebouw. Bovendien zijn de elementen in hoge mate recycleerbaar, prefabriceerbaar, én eenvoudig te installeren”, stelt Joep Römgens, Head of Engineering bij Schüco België.

Toepassingen

Bouwconstructies zoals parkeergarages, kantoorcomplexen, winkelcentra, scholen en openbare gebouwen zijn allemaal uiterst geschikt voor FACID. Nationaal en internationaal zijn dan ook al heel wat mooie voorbeelden te bewonderen. Zo is de nieuwe parkeergarage van het Schüco HQ in Bielefeld volledig met FACID uitgerust. Ook van de Brandenburg luchthaven in Berlijn werd in totaal 20.000 m2 gevel met FACID bekleed.

In België en Luxemburg zorgt onder andere het bedrijf Vervaeke voor enkele interessante referenties, denk bijvoorbeeld aan de gevelbekleding van een parking voor eventcenter Luxepo in Luxemburg Stad. “De uitstekende windwering, strakke looks en eenvoudige plaatsing waren grote troeven van het systeem”, stelt Hannes Vandersteene, Verkoopsdirecteur bij Vervaeke. Ook voor de eigen fabriek van Vervaeke in Ruiselede werd gebruik gemaakt van FACID. De krachtige zonwering resulteerde in minder opwarming van gebouw, maar er was meteen ook extra privacy én een marketing eyecatcher voor passanten. Een mooi voorbeeld van de veelzijdige FACID in de praktijk.


​Beelden met copyright: Vervaeke

Beelden met copyright: Schüco International KG

Ward Vanhee Press contact, Two cents
Over Schüco

Schüco – Systeemoplossingen voor ramen, deuren en gevels

De Schüco-groep, gesitueerd in Bielefeld Duitsland, ontwikkelt en verkoopt systeemoplossingen uit aluminium, staal en kunststof. Het productportfolio omvat raam-, deur- en vliesgevelsystemen, evenals intelligente oplossingen voor ventilatie, veiligheid en zonwering, bestemd voor woningen en de projectmarkt. Daarnaast biedt Schüco advies en digitale oplossingen voor alle fasen van een bouwproject - van concept, procesplanning, productie en montage tot aan de ondersteuning voor onderhoud en reparaties. Het portfolio wordt aangevuld met machines voor de productie en een klantgerichte service. Als toonaangevend bedrijf in de bouwsector stelt Schüco zich als doel om met de producten en diensten voorop te lopen op vlak van duurzaamheid en een actieve bijdrage te leveren aan de realisatie van klimaatneutraliteit en de circulaire economie in de bouwsector.

Schüco is opgericht in 1951 en is actief in meer dan 80 landen. Het realiseerde in 2022 een omzet van 2,28 miljard euro met 6.750 medewerkers.

Bezoek voor meer informatie www.schueco.be