Schüco lanceert gloednieuwe aluminium zonwering

Systeem houdt warmte van de zon buiten, maar niet het daglicht

Een goede zonwering is onmisbaar voor elk gebouw, maar toch is er traditioneel één groot nadeel aan verbonden. Want de zon buitenhouden betekent meestal ook het natuurlijke licht blokkeren. Schüco, specialist in aluminium ramen en deuren, zocht naar een oplossing. Het resultaat mag gezien worden… De gloednieuwe Schüco CSB zonwering houdt de warmte van de zon buiten maar laat tezelfdertijd toe om maximaal van het uitzicht te genieten.

De Schüco CSB bestaat uit zeer slanke en stijlvolle aluminium lamellen. Zelfs wanneer de zonwering volledig gesloten is, wordt een hoge graad van transparantie en een mooi zicht naar buiten behouden. Deze zonwering kan volledig geautomatiseerd worden en is perfect integreerbaar in de bestaande Schüco raam- en deursystemen. Zo zijn ze (bij de juiste detaillering) in opgerolde toestand van aan de buitenkant van het gebouw volledig aan het oog onttrokken Dankzij Schüco moeten dus geen compromissen meer worden gemaakt tussen design en comfort.

Het materiaal van de Schüco CSB is minder zwaar dan dat van zijn ‘grotere broer’ Schüco CTB, wat resulteert in een eenvoudigere verwerking én in een economisch voordeel. De CSB garandeert bovendien een uitstekende windstabiliteit. Niet onbelangrijk in een land als België, waar door het lange voor- en najaar een laagstaande zon met een behoorlijk strakke wind een veel voorkomende weerscombinatie is.

Rolluiken kunnen natuurlijk niet alleen tijdens warme dagen nuttig zijn. Ze houden de zon en warmte buiten, maar omgekeerd houden ze tijdens de koude maanden die warmte ook beter binnen. De luchtbuffer tussen raam en rolluik zorgt immers voor een extra isolatielaagje dat langs twee kanten werkt. Zo wordt het woon- en leefcomfort meteen gevoelig verhoogd! 

Meer weten? www.schueco.be/zonwering

Beschikbaar vanaf eind juni: meer informatie bij de gekende Schüco-verdelers

Contacteer ons
Stéphanie Pérugio Marketing & Communication Consultant, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Stéphanie Pérugio Marketing & Communication Consultant, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Over Schüco

Over Schüco: futureproof aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels 

De Schüco Group, met hoofdzetel in het Duitse Bielefeld, streeft wereldwijd naar leiderschap. Permanente innovatie, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn hierbij cruciaal. Net als aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen of milieu en duurzaamheid. En dit binnen een uitdagende urbanistische context. Vandaag reeds opent Schüco een venster op de toekomst met comfortverhogende innovaties op vlak van automatisatie, ventilatie, veiligheid, akoestiek en urbanisatie. Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Ook biedt de onderneming advies en digitale ondersteuning bij alle fases van het bouwproces, van initieel concept tot plaatsing en oplevering. Ruim 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken met Schüco samen. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen en realiseerde in 2018 met 5.400 medewerkers een omzet van 1,670 miljard euro. Meer informatie op www.schueco.be/