Schüco ondersteunt eerste Belgische editie Architects, not Architecture

Op 21 november 2019 vindt te Antwerpen de eerste Belgische editie plaats van Architects, not Architecture. De gerenommeerde architecten Michiel Riedijk, Christine Conix en Julien De Smedt zullen er een unieke inkijk geven in hun persoonlijke ervaringen en inspiraties. Zoals de naam het zegt staan niet de realisaties, maar de architecten zelf centraal. Als trendsetter in de bouwsector ondersteunt Schüco met veel enthousiasme deze Belgische primeur.

Sinds de oprichting in 2015 is Architects, not Architecture op korte termijn tot een begrip uitgegroeid. Na succesvolle events in onder meer Berlijn, Londen en Kopenhagen volgt nu een eerste editie in Antwerpen. Geert Michels, Country Manager Belgium van Schüco, legt uit waarom Schüco de schouders zet onder dit event. “Architects, not Architecture verzamelt toppers in hun vakgebied. Architecten die door hun visie en creativiteit nu al tonen waar de toekomstmogelijkheden liggen. Ook wij zien innovatie als een kernwaarde. We rusten niet op onze lauweren en blijven nieuwe ideeën op wonen, leven en werken ontwikkelen. Zie bijvoorbeeld ook onze grote bijdrage aan het vernieuwde Living Tomorrow in Vilvoorde. Architects, not Architecture straalt eenzelfde passie uit om te blijven vernieuwen.” 

De drie architecten hebben elk een grote staat van dienst. Michiel Riedijk is mede-oprichter van het Rotterdamse kantoor Neutelings Riedijk Architects, dat vooral bekend staat om complexe projecten voor publieke, commerciële en culturele gebouwen, waaronder het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Christine Coninx is mede-oprichter van CONIX RDBM Architects, dat kantoren heeft in Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Terneuzen. Flexibiliteit, functionaliteit en esthetiek zijn de kernwaarden van hun architecturale visie. Julien De Smedt is de oprichter en directeur van JDS Architects, gevestigd in Brussel, Kopenhagen, Belo Horizonte en Shanghai. Zijn architecturale blik is uitgesproken innovatief én sociaal. 

“Schüco is trots dat we onze naam aan de eerste Belgische editie van Architects, not Architecture kunnen verbinden”, zegt Geert Michels. “Voor bezoekers wordt het een perfecte gelegenheid om zich te laten inspireren én om vragen te stellen aan deze grote namen uit de architectuur.” 

Praktisch 
21 november 2019 vanaf 19u, AMUZ Antwerpen 
Online Tickets en info via www.architectsnotarchitecture.com/en/bel01 
Prijs: 9,00 Euro, Studenten: 6,00 Euro 

Contacteer ons
Stéphanie Pérugio Marketing Manager, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Stéphanie Pérugio Marketing Manager, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Over Schüco

Over Schüco: futureproof aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels 

De Schüco Group, met hoofdzetel in het Duitse Bielefeld, streeft wereldwijd naar leiderschap. Permanente innovatie, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn hierbij cruciaal. Net als aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen of milieu en duurzaamheid. En dit binnen een uitdagende urbanistische context. Vandaag reeds opent Schüco een venster op de toekomst met comfortverhogende innovaties op vlak van automatisatie, ventilatie, veiligheid, akoestiek en urbanisatie. Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Ook biedt de onderneming advies en digitale ondersteuning bij alle fases van het bouwproces, van initieel concept tot plaatsing en oplevering. Ruim 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken met Schüco samen. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen en realiseerde in 2018 met 5.400 medewerkers een omzet van 1,670 miljard euro. Meer informatie op www.schueco.be/