Schüco pakt uit op Architect@Work

Aluminium systeemleverancier stelt in première panorama-designvenster Schüco AWS 75 PD.SI voor

Schüco is al jaren een graag geziene gast op Architect@Work in Kortrijk. Dat zal deze editie zeker niet anders zijn. De specialist in ramen, deuren en gevelsystemen stelt er in première het nieuwe panorama-designraam Schüco AWS 75 PD.SI voor. Dankzij minimale binnen- en buitenaanzichten biedt dit aluminium raamprofiel unieke architectonische mogelijkheden.

Schüco AWS 75 PD.SI: perfecte symbiose van vorm en functie

De Schüco AWS 75 PD.SI staat voor een perfecte symbiose van vorm en functie. Naar goede Schüco-gewoonte werd bijzonder veel aandacht besteed aan het design. De uiterst smalle aanzichten met een basisdiepte van 75 mm zorgen voor een uitgepuurde look én garanderen een maximale transparantie. Geïntegreerd beslag, geminimaliseerde voegen en een verdekte ontwatering dragen verder bij aan de verfijnde vormgeving.

De ramen kunnen perfect worden geïntegreerd in Schüco gevelsystemen – bijvoorbeeld de Schüco FWS 35 PD – en kunnen eveneens in hoge mate worden geprefabriceerd. Bovendien heeft men telkens de keuze uit verschillende openingsmogelijkheden en -types, die meer speelruimte geven op het vlak van de vormgeving, én is het raamsysteem inbraakwerend tot klasse RC2.

Schüco zou echter Schüco niet zijn als ook niet volop op energie-efficiëntie werd ingezet: een Uf-waarde tot 1,7W/(m2K) en de integratie van driedubbele beglazing behoren tot de mogelijkheden. In de nabije toekomst zal Schüco dit product indienen voor een Cradle-to-Cradle zilver certificaat. Dit past perfect bij de ecologische visie van Schüco, dat volop inzet op de maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen en focust op het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen.

Naast energie-efficiënt en ecologisch is de Schüco AWS 75 PD.SI ook zeer geluidwerend, met een Rw waarde tot 46 dB. Kortom, een volledig totaalpakket voor een moderne nieuwbouw of renovatie.

Schüco ASE 60/80: modulair profielsysteem

Een tweede innovatie van Schüco die op Architect@Work te bewonderen valt, is het nieuwe schuifsysteemplatform ASE 60/80, waarbij ASE staat voor Aluminium Sliding Element. Maar wat is nu het bijzondere aan dit systeem? Eerst en vooral is het een modulair en schaalbaar profielsysteem. Daardoor ontstaan een veelvoud aan concrete toepassingsgebieden. Technische innovaties zorgen dat men groter, breder, hoger en zwaarder kan werken, en dat alles met behoud van een korte productietijd en een hoge proceszekerheid. Vleugelgewichten tot 600 kg behoren tot de mogelijkheden, net als beglazing tot 60 mm dikte.

De profielsystemen bieden dankzij hun geoptimaliseerde isolatiezones merkelijk betere thermische isolatiewaarden in alle bouwdieptes, zelfs tot het niveau van passiefwoningen (inbouwdiepte 80). Het unieke modulaire beslagsysteem kan niet alleen als schuif- maar ook als hefschuifbeslag worden gebruikt, omdat de onderdelen op enkele uitzonderingen na identiek zijn. Slanke aanzichten en een vlakke dorpel resulteren in een verfijnd design.

Schüco ASE 60/80 won in 2018 zowel een Red Dot Design Award als een IF Design Award.

Schüco op Architect@Work Kortrijk – Stand 300 – 9/10 mei 2019

Contacteer ons
Stéphanie Pérugio Marketing & Communication Consultant, Schüco
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Stéphanie Pérugio Marketing & Communication Consultant, Schüco
Ward Vanhee Sr Project Manager, Two cents
Over Schüco

Over Schüco: futureproof aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels 

De Schüco Group, met hoofdzetel in het Duitse Bielefeld, streeft wereldwijd naar leiderschap. Permanente innovatie, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn hierbij cruciaal. Net als aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen of milieu en duurzaamheid. En dit binnen een uitdagende urbanistische context. Vandaag reeds opent Schüco een venster op de toekomst met comfortverhogende innovaties op vlak van automatisatie, ventilatie, veiligheid, akoestiek en urbanisatie. Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Ook biedt de onderneming advies en digitale ondersteuning bij alle fases van het bouwproces, van initieel concept tot plaatsing en oplevering. Ruim 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken met Schüco samen. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen en realiseerde in 2018 met 5.400 medewerkers een omzet van 1,670 miljard euro. Meer informatie op www.schueco.be/