Schüco pakt uit op Polyclose

Schüco pakt uit op Polyclose

Nieuw schuifsysteem Schüco ASE 80 LC in primeur te bewonderen

Van 15 tot en met 17 januari verzamelen honderden exposanten uit tientallen landen opnieuw in Flanders Expo Gent voor de tweejaarlijkse Polyclose beurs, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Raam- en deurenproducent Schüco wordt er vast en zeker één van de grote blikvangers, met een aantal heel opvallende nieuwigheden. Zo is er onder meer de Belgische première van het gloednieuwe schuiframenplatform Schüco ASE 60/80, een stijlvolle combinatie van design, comfort en Duitse topkwaliteit. 

Schüco ASE 60/80: design, comfort en kwaliteit 

Schüco staat bekend om haar bijzonder elegante schuifsystemen met slanke profielen en kwalitatief beslag. Het modulair en schaalbaar profielsysteem is in vrijwel alle mogelijke openingstypen uit te voeren, inclusief hoekoplossingen en geautomatiseerde varianten. De vormgeving is hypermodern. Alles is erop gericht zoveel mogelijk licht binnen te laten, zonder aan energie-efficiënte en comfort in te boeten. Met dit nieuwe systeem behoren vleugelgewichten tot 600 kilogram (geautomatiseerd) en vleugelhoogtes en -breedtes tot 3,5 meter tot de mogelijkheden. Zo komt de voornaamste kwaliteit van dit systeem perfect uit de verf: de wijze waarop grote en tezelfdertijd uiterst transparante schuifelementen kunnen worden gerealiseerd. Op Polyclose toont Schüco de ASE 80 LC – waarbij LC staat voor ‘Lean Construction’ – dit is de nieuwste telg van deze familie, waarbij naast bovenstaande nog eens extra is gefocust op productie en kosten. 

Voor een maximale transparantie kan men kiezen voor een filigraan haakbereik van slechts 40 mm. Daarnaast is het mogelijk SmartStop- en SmartClose-modules te integreren, die de vleugel automatisch zacht afremmen en sluiten. Ook op het vlak van de veiligheid heeft de ASE 80 LC heel wat te bieden, met een inbraakwerendheid tot klasse 2. 

Facid: een nieuwe manier om gevels te bekleden 

Naast de ASE 80 LC stelt Schüco nog een aantal andere interessante nieuwigheden voor op Polyclose. Eén ervan is FACID. Bij renovatie of nieuwbouw is het vaak wenselijk het gebouw met textiel af te schermen van klimatologische invloeden, voorzien van zonwering of screens. Met een bijna onbeperkte ontwerpvrijheid, een hoge mate van flexibiliteit  en bewezen Schüco-kwaliteit,  bewaart FACID maximaal het zicht van binnen naar buiten én beschermt optimaal tegen zon en regen.  Het Textiel is in verschillende kleuren beschikbaar en er kunnen digitale prints op worden gemaakt, zodat het een echte communicatietool kan worden. Zowel het design als de erop aangebrachte communicatie kunnen snel en flexibel gewijzigd worden, zonder dat het gebouw zelf erdoor wordt beïnvloed. FACID is dus heel efficiënt aan te passen aan gewijzigde omstandigheden of vereisten wat in de huidige tijd van circulair bouwen, positief bijdraagt aan de levenscyclus van het gebouw. Bovendien zijn de elementen in hoge mate recycleerbaar, prefabriceerbaar, én eenvoudig te installeren. 

Naadloze combinatie van gevels, schuifdeuren en ramen 

Ten slotte plaatst Schüco de integratie van het gevelsysteem FWS 35PD en FWS 60 CV in de schijnwerpers. Een perfect transparante architectuur vereist grote glaspartijen in combinatie met pure, smalle profielsystemen. Deze kloof tussen esthetiek en smalle constructievereisten kon niet volledig worden overbrugd tot de gevel Schüco FWS 35 PD, met zijn geringe aanzichtbreedte van 35 mm, werd ontwikkeld. Op Polyclose toont Schüco de integratie van de FWS 35 PD met het transparante schuifsysteem ASE 67 PD en zijn nieuwste Panorama Design venster AWS 75 PD. Het resultaat is een thermisch hoog geïsoleerde aluminium constructie met een naadloze overgang van gevelsysteem over schuifsysteem naar de raamsystemen. Deze nagenoeg profielloze transparantie, door Schüco samengevat onder de passende omschrijving ‘seamless’. Een bezoekje aan de Schüco stand loont dus vast en zeker de moeite waard! 

Schüco op Polyclose   
Van 15 tot en met 17 januari 2020 
Flanders Expo Gent  
Hal 1 Stand 1310 

Contacteer ons
Stéphanie Pérugio Marketing Manager, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Stéphanie Pérugio Marketing Manager, Schüco
Ward Vanhee Two cents
Over Schüco

Over Schüco: futureproof aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels 

De Schüco Group, met hoofdzetel in het Duitse Bielefeld, streeft wereldwijd naar leiderschap. Permanente innovatie, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn hierbij cruciaal. Net als aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen of milieu en duurzaamheid. En dit binnen een uitdagende urbanistische context. Vandaag reeds opent Schüco een venster op de toekomst met comfortverhogende innovaties op vlak van automatisatie, ventilatie, veiligheid, akoestiek en urbanisatie. Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Ook biedt de onderneming advies en digitale ondersteuning bij alle fases van het bouwproces, van initieel concept tot plaatsing en oplevering. Ruim 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken met Schüco samen. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen en realiseerde in 2018 met 5.400 medewerkers een omzet van 1,670 miljard euro. Meer informatie op www.schueco.be/