Schüco trekt de digitale kaart met Mijn Werkplek

Schüco trekt de digitale kaart met Mijn Werkplek

Schat van informatie voor architecten vrij beschikbaar op online platform

Architecten weten wat ze willen. Ze hebben een drukke agenda en verwachten alle
​essentiële informatie op één plaats. Om hen tegemoet te komen investeerde Schüco in het online platvorm Mijn Werkplek. Uniek aan dit platform is dat men er alle info vindt die niet op de gewone website staat, maar wel een absolute meerwaarde biedt. Denk bijvoorbeeld aan gedetailleerde technische info, bestekteksten, BIM-objecten en CAD gegevens. 

Uitgebreide technische info 

Wie zich registreert op het platform krijgt meteen toegang tot deze nuttige documenten, die gelinkt worden naar het Schüco DocuCenter. De informatie is logisch opgedeeld volgens de vier fases van een project: design, ontwerp, aanbesteding en project management. Opvallende elementen zijn de BIM-objecten en de uitgebreide CAD bibliotheek, waar men de mogelijkheid heeft om AutoCAD tekeningen te downloaden. 

Wie op zoek is naar productinfo kan eenvoudig verschillende producten als favoriet opslaan, of in één klik meer details over bepaalde systeemreeksen opzoeken. Via de Schüco Partner Tool kan men zelfs simulaties maken voor zonwering, akoestische meting, statische voorcalculatie of de berekening van U-waardes. 

De grootste innovaties 

Ook wie op zoek is naar de grootste technische innovaties kan sinds kort op Mijn Werkplek terecht. De annulatie van enkele grotere beurzen – waaronder BAU München, traditioneel het forum voor grote aankondigingen – bracht een en ander in een stroomversnelling.  

Schüco lanceerde daarom de online Innovation Now campagne, die als een digitale vervanging voor een grote beurs als BAU kan worden gezien. Alle digitale nieuwigheden zijn er te ontdekken, maar ook de product highlights, voorgesteld via een indrukwekkende virtuele rondleiding. Innovation Now focust op drie onderwerpen die de bouw in de komende jaren zullen bepalen: gezond bouwen, slim bouwen en veilig bouwen. Eind juni 2021 komt het thema Smart Building online. Het loont dus zeker en vast de moeite om inspiratie op te doen op Schüco’s Mijn Werkplek: www.schueco.be/welkom-bij-mijn-werkplek

Story image
Ward Vanhee Press contact, Two cents
Over Schüco

Schüco – Systeemoplossingen voor ramen, deuren en gevels

De Schüco-groep, gesitueerd in Bielefeld Duitsland, ontwikkelt en verkoopt systeemoplossingen uit aluminium, staal en kunststof. Het productportfolio omvat raam-, deur- en vliesgevelsystemen, evenals intelligente oplossingen voor ventilatie, veiligheid en zonwering, bestemd voor woningen en de projectmarkt. Daarnaast biedt Schüco advies en digitale oplossingen voor alle fasen van een bouwproject - van concept, procesplanning, productie en montage tot aan de ondersteuning voor onderhoud en reparaties. Het portfolio wordt aangevuld met machines voor de productie en een klantgerichte service. Als toonaangevend bedrijf in de bouwsector stelt Schüco zich als doel om met de producten en diensten voorop te lopen op vlak van duurzaamheid en een actieve bijdrage te leveren aan de realisatie van klimaatneutraliteit en de circulaire economie in de bouwsector.

Schüco is opgericht in 1951 en is actief in meer dan 80 landen. Het realiseerde in 2022 een omzet van 2,28 miljard euro met 6.750 medewerkers.

Bezoek voor meer informatie www.schueco.be